لیست اختراعات بهنام اميني
با توجه به اينكه مراقبت در طول دوره درمان يكي از موارد مهم در مراكز درماني مي باشد و در بعضي از موارد عوارض ناشي از آن غير قابل جبران بوده و تمامي زحمات درمان را از بين مي برد و همچنين يكي از موارد پرهزينه براي مراكز درماني با توجه به كمبود نيروي متخصص انساني مي باشد سعي بر آن شده تا با ساخت و پياده سازي اين سيستم و تكيه بر دانش بالاي ميهن عزيزمان ايران در حوزه پزشكي و فني به مبارزه با اين مشكل پرداخته و بتوانيم بدون نياز به حضور مستمر در كنار بيمار دوره درمان مناسبي را براي بهبود بيمار ايجاد كنيمبا تركيب چندين دانش مختلف همچون مكانيك، الكترونيك، پزشكي، روانشناسي، رياضيات و كامپيوتر مي توان تختي هوشمند بر روي يك شبكه يكپارچه ساخت كه همچون پرستار و روانشناس و ... در هر لحظه از زمان در كنار بيمار بوده و دستور نوع رفتار با بيمار را پس از گزارش آن به رايانه مركزي دريافت كند..
اين سيستم در قالب يك كمربند كه داراي چهار بازوي كشي مي باشد طراحي شده است. بازوهاي كشي از ناحيه كمر بسته مي شوند به طيقي كه دو بازو از بالاي تنه و از شانه ها به سمت شكم و دو بازوي ديگر از پهلو ها به سمت شكم بسته مي شوند. در اين حالت اگر از پشت به فرد نگاه كنيم حالت بازوها ضربدري شكل مي باشد. داخل اين بازو ها سيم هادي جريان الكتريكي وجود دارد كه در يك نقطه به هم وصل مي باشند. فرد در مواقع نشستن اگر موقعيت نشستن او ناصحيح باشد بازو ها كه حالت كشي دارن به كش در مي آيند و سيستم ويبره را فعال مي كنند. در اين حالت فرد متوجه شده و حالت درست را به خود مي گيرد. اين سيستم حتي در مواقع بلند كردن اجسام نيز مفيد و كاربردي مي باشد و از وارد آمدن فشار مستقيم به كمر جلو گيري مي نمايد.
اين روكش كه قابليت اتصال بر روي انواع صندلي ها و مبل هاي خانگي را دارد از 6 نقطه حساس به فشار كه 4 نقطه آن در قسمت نشيمن گاه و 2 نقطه آن در قسمت پشتي مي باشد، طراحي شده است. افراد در حالت نشستن استاندارد بر روي صندلي كه با اين روكش تجهيز شده ، تماس مستقيم با اين 6 نقطه دارند و به آنها فشار وارد مي شود. عملكرد اين روكش ها زماني هست كه با فشار آمدن بر روي هر يك از اين نقطه ها سيستم فعال مي شود. يعني زماني كه حتما فردي روي صندلي بنشيند. حال اگر فردي كه روي صندلي نشسته طريقه نشستن آن غير استاندارد باشد حتما به يك يا چند نقطه از نقاط 6گانه فشار وارد نخواهد شد. اگر اين اتفاق به مدت يك دقيقه ادامه دار شود ويبره هاي صندلي فعال شده و به فرد هشدار مي دهد و به محض اينكه فرد در موقعيت صحيح قرار گيرد سيستم ويبره قطع خواهد شد.
دراين طرح برآنيم تا با ابداع سيستم جديدي از مشخص كننده هاي مصرف دارو در حجم خانگي(كاربري خانگي) و همچننين حجم صنعتي(كاربربيمارستاني) از مسائل عمده فراموشي مصرف دارو، استفاده بيش از حد دارو،و يا اشتباه مصرف كردن آن كه متاسفانه مسائل اسفناكي را دربردارند جلوگبري و به صفرمطلق برسانيم. در ايت سيستم كه ميتواند انواع مختلفي داشته و قابليت ارتقاء را نيز دارد از سيستم ساده اي بهره گرفته ايم و روش كار بدين صورت است كه كيت داراي محغظه نگهدارنده داروشامل اسامي روزمي باشد كه بعد از جايگزاري دارو در روزهاي مورد نظر، سيستم را برنامه ريزي كرده و هرزمان نياز به مصرف دارو باشد با روشن شدن ال اي دي بربالاي خانه مورد نظرفرد داروي مورد نظر را مصرف مي نماييد.
رابر مورد استفاده در طرح ما به شكل بيضي است كه يك بيضي كوچكتر متناسب با ابعاد قوس دهان در داخل بيضي بزرگ مشخص مي شود. 32 سوراخ بر روي رابر طراحي شده اند كه هر كدام مختص دندان خاصي هستند تا بعد از مستقر شدن رابر دندان مورد نظر را از درون آن خارج كنيم. با استفاده از يك سيم مفتول كه درون بيضي كوچك تعبيه شده، بيضي كوچك جمع مي شود تا به آساني وارد دهان شود كه همزمان با آن بيضي بزرگ هم شكل مي گيرد تا روي لب هاي بيمار قرار گيرد. بعد از اينكه رابر در داخل دهان قرار مي گيرد سيم مفتول باز مي شود، عمق رابر بسته به نياز براي ايزولاسيون مي تواند تا دندان عقل گسترش يابد. براي اين منظور رابر ها در سه اندازه كوچك، متوسط و بزرگ توليد مي شود. از طريق سوراخ هايي كه در رابر طراحي شده دندان مورد نظر از درون رابر خارج مي شود و با وج رابر را فيكس مي كنيم. براي مواردي كه امكان تهيه راديو گرافي به صورت موازي وجود ندارد دو سيم مفتول ديگر بر روي رابر تعبيه شده تا بتواند فيلم راديو گرافي را در دهان نگه دارد ؛ همين كار در نسل هاي قبلي رابردم توسط انگشت بيمار انجام مي گرفت. همچنين براي اينكه مشكل تجمع مايعات در حفره رابر كه در بهترين شرايط توسط دستيار دندانپزشك با ساكشن جراحي برطرف مي شد نسل جديد ساكشن هاي دندانپزشكي طراحي مي شود كه دو سر دارند، يك سر آن در حفره دهان بيمار قرار مي گيرد و سر ديگر آن از طريق تيوبي كه در رابر طراحي شده به رابر وصل مي شود تا مايعاتي كه درون رابر جمع مي شود را ساكشن كند. در اين صورت بيمار با مشكل تجمع آب دهان كه امكان بلعيدن آن را ندارد مواجه نخواهد شد و نيز كنترل عفونت در حد عالي رعايت خواهد شد. كشي در رابر تعبيه شده كه به پشت سر بيمار مي رود تا از حركت آن جلوگيري كند.
دستگاه طراحي شده در طي مطالعه حاضر شامل دو حلقه با قابليت تغيير اندازه براي قرار گرفتن بدور اندام فوقاني يا تحتاني و نيز سه بازوي اصلي كه در طول اندام قرار مي گيرند مي باشد. عمل مشترك دو حلقه، سوار كردن دستگاه بدور اندام و نگه داشتن بازوها مي باشد و عمل اختصاصي حقله فوقاني جلوگيري از بازگشت خون سياهرگي به قلب به ميزان دلخواه براي برجسته كردن و بالا آمدن رگ اصلي ناحيه مورد نظر مي باشد. كاربرد بازوها نيز براي كشيدن پوست از تمامي جهات و ثابت كردن رگ مورد نظر براي انجام عمل رگ گيري از طريق صفحات قابل تنظيم متصل به آنها مي باشد. صفحات متصل به بازوي مياني در جهت عرض دستگاه قرار مي گيرد و صفحات متصل به دو بازوي ديگر در جهت طول دستگاه قرار مي گيرند كه با تنظيم آنها در اطراف ناحيه مورد نظر مي توان رگ، پوست و بافت هاي نزديك به آنهارا ثابت كرد.
تجهيزات بيمارستاني وسايل و دستگاه هايي هستند كه منجر به ارائه بهتر و با كيفيت تر خدمات درماني مي شوند و عملكرد صحيح اين تجهيزات بسيار حياتي است كه اين عملكرد در قالب شاخص هايي نظير كيفيت، ايمني، سهولت استفاده از تجهيزات و مقبوليت آن ها از ديدگاه بيماران و استفاده كنندگان مطرح مي شود. يكي از اين تجهيزات بسيار مهم، تخت هاي بيمارستاني است كه كيفيت، راحت بودن و مقبوليت آنها براي كاربران ضروري بنظر مي رسد. بر اين اساس، همواره تخت هاي جديدتر با قابليت هاي بالاتر براي پاسخ به نيازهاي فزاينده كاربران به عرصه تجهيزات بيمارستاني عرضه شده اند به گونه اي كه به ويژگي هايي نظير راحتي، ايمني، جاداري، ماندگاري و حتي انعطاف آنها جهت پاسخ به نيازهاي درماني متنوع بخصوص در بخش هاي مراقبت هاي ويژه توجه شده است. اما نكته قابل توجه در اين ميان اين است كه تمامي اين ويژگي هاي اشاره شده منجر به صرف هزينه هاي بالاتري براي مراكز ارائه دهنده خدمات سلامت شده است كه در اين ميان، تخت هاي الكترونيك با ويژگي هاي هوشمند بودن، هزينه هاي بسيار هنگفتي را بر بدنه نظام سلامت و جامعه تحميل نموده اند چرا كه علي رغم هزينه هاي اوليه فراواني كه براي تهيه اين آن ها صرف مي شود، اين تخت ها غالباً وارداتي بوده و قطعات و خدمات پس از فروش آنها بسيار پرهزينه اند بعلاوه استفاده از اين تخت ها منجر به وابستگي فني، اقتصادي و حتي سياسي كشورهاي وارد كننده آن ها به صادركنندگان مي شود. لذا تهيه تخت هايي با ويژگي هاي عملكردي قابل قبول، با فناوري هاي بومي و نيز هزينه هاي اندك مي تواند تاثيرات مثبت قابل توجهي بر جامعه داشته باشد. همانگونه كه گفته شد از ويژگي هاي بارز تخت هاي بيمارستاني كه مي تواند كيفيت آن را بالا ببرد راحتي و ايمني آنها است كه هنوز كاستي هاي عمده اي در رابطه با اين ويژگي ها خود نمايي مي كند كه مهم ترين آنها عدم قابليت تنظيم ارتفاع اين تخت ها اشاره نمود. با نگاهي گذرا به وضعيت بيماران بستري شده كه استفاده كنندگان اصلي تخت ها مي باشند در مي يابيم كه همگي آنها به سبب مواردي نظير ناتواني و ضعف عمومي بدن، سالخوردگي، بارداري، عدم دارا بودن هوشياري كافي، مشكلات حركتي و يا انجام اعمال جراحي بر روي ناحيه خاصي از بدن خود توانايي حركتي محدودي داشته و يا تحرك آنها با خطرات جدّي و درد شديد همراه است كه در اين ميان شايد نشستن بر تخت بيمارستاني و يا پايين آمدن از آن مشكل ترين فعاليت براي آنها باشد چرا كه ارتفاع تخت ها نسبتاً زياد است و احتمال افتادن آنها از تخت به سبب ارتفاع بالاي آن و مشكلات حركتي بيماران قابل تامل است. نظر به اينكه ايمني و راحتي تخت هاي بيمارستاني كماكان نيازمند ارتقاء مي باشد و لزوم طراحي و ساخت چنين تختي براي استفاده بيماران به وضوح احساس مي شود لذا مطالعه حاضر با هدف طراحي گونه جديدي از تخت هاي بيمارستاني با قابليت تنظيم آسان ارتفاع و نيز هزينه اندك ساخت در راستاي بهبود ايمني و راحتي بيماران طراحي و اجرا خواهد شد.
دستگاه هوشمند طراحي شده فوق كاملا برگرفته از فرايند پرستاري و دربردارنده شش مرحله مي باشد كه در 6 بخش مجزا طراحي گرديده؛ بگونه اي كه اين سيستم مي تواند اطلاعات هر بخش را بطور مستقل(در جهت سرعت و سهولت دسترسي كاربر به اطلاعات) يا وابسته به ساير بخش هاي فرايند پرستاري پردازش نمايد. سيستم حالت هوشمند دارد به گونه اي كه پرستار با انتخاب قسمت بررسي و شناخت كه اولين مرحله از فرايند پرستاري است با يك سري گزينه ها در خصوص مشكلات سيستمهاي مختلف بدن (بطورت طبقه بندي شده) روبرو مي شود و با پاسخ به آنها سيستم به طور خودكار تشخيصهاي پرستاري، برايندهاي مورد انتظار و مراقبتها را در اختيار پرستار قرار مي دهد و سپس در مرحله اجرا كاربر انجام گرفتن يا عدم انجام مراقبتها را مشخص و در صورت انجام نگرفتن مراقبت، علت مربوطه را ثبت مي كند، در قسمت ارزشيابي نيز حصول يا عدم حصول به برايندهاي مورد انتظار (در صورت عدم حصول علت ذكر مي گردد) مشخص مي شود و بدين ترتيب تمام مراحل فرايند پرستاري طي مي شود. اين سيستم چارچوبي براي ارائه مراقبتهاي پرستار فراهم مي-آورد كه پرستار با اجراء اين مراقبتها و انتخاب گزينه هاي مربوط در مرحله اجراء در سيستم و با توجه به بررسي بيمار قادر به ارزشيابي نحوه مراقبت خويش خواهد بود و در صورت نامطلوب بودن ارزشيابي در كسب نتايج مورد نظر سيستم، امكان بررسي مجدد و ارائه راهكارهاي مراقبت جديدي را براي پرستار ارائه مي كند.
يكي از مباحث بسيار حياتي در حيطه ايمني بيماران و پرسنل، مبحث مربوط به خطر انتقال بيماري هاي عفوني مانند HIV، هپاتيت و ... از طريق فرو رفتن سر سوزن در انگشت و يا بدن پرسنل بهداشتي مي باشد. بررسي هاي مختلف نشان مي دهد راهبردهاي كنوني غالباً بر دقت بيشتر پرسنل بهداشتي و استانداردسازي فرايندهاي تزريق متمركز مي باشند در حالي كه مي توان با طراحي سرنگ هاي مناسب از انتقال عفونت از مجراي ياد شده جلوگيري نمود. بر اين اساس مطالعه حاضر با هدف طراحي گونه جديدي از سرنگ بمنظور ارتقاي ايمني بيماران و كاركنان و به حداقل رساندن احتمال انتقال عفونت از طريق سر سرنگ (Needle Stick) طراحي و به مورد اجرا در خواهد آمد. در اين مطالعه، پژوهشگران در بدو امر اقدام به ترسيم طرح اوليه سرنگ نموده و پس از تكميل، نمونه هايي از آن را در فضاي مجازي شبيه سازي كردند. در ادامه و پس از رفع كاستي هاي احتمالي، نمونه هايي واقعي از آن توليد شد كه پس از پايلوت و تاييد، مراحل تجاري سازي و توليد انبوه آن اجرا خواهد شد. در اين اختراع روپوش مخصوصي بر روي سر سوزن طراحي شده است كه پس از كشيدن مايع تزريقي از ويال به داخل سرنگ بر روي سر سوزن نصب مي شود و پس از تزريق ماده داخل سرنگ به بيمار با زدن يك ضربه كوچك به آن ناحيه ي سر سوزن را به طور كامل مي پوشاند و از ايجاد هر گونه احتمال آسيب از طريق سوزن سورنگ به ادر پرسنلي بيمارستان و همراهان جلوگيري مي نمايد.
موارد یافت شده: 28